Problem z komputerem [PL]

Witam. Od jakiegos czasu wszystko zaczelo mi sie dlugo ladowac, instalacje programow czy gier trwaly bardz dlugo. Myslalem ze to moze jakis virus i z racji tego ze dlugo nie robilem formata, to go zrobilem, ale to nic nie dalo. Windows wlacza sie 10 razy dluzej, proba odpalenia jakiegokolwiek programy czy firefox czy team speaka trwa bardzo dlugo.. Zauwazylem ze praktycznie ciagle na komputerze swieci sie dioda od dysku twardego.. nawe ET laduje sie prawie 5 min, a jak juz sie zaladuje to niby mam stale 125 fpsow ale strasznie gra warpi.. myslalem ze moze dysk twardy jest uszkodzony ale przelecialem hd tunem (temperatura dysku dochodzi do 36 stopni) i nic nie wykrylo.. prosze o jakakolwiek pomoc. co to moze byc ?
Comments
14
Problem z komputerem [PL]
sorry couldnt resist
ewidentnie problem z cdromem Pawle
nie zawsze ci pokaze wszystko w hdtune , na moje dysk padl na kolana
k
Jak na moje to dysk Pawelku!
no wlasnie, a jak zaladuje jakakolwiek gre (po 10-15 min ladowania) to gra chodzi elegancko :O tez wlasnie na poczatku podejrzewalem cd rom.. ale pozniej przypomnialo mi sie ze ja w ogole cd romu nie mam :P nom to chyba bedzie dysk... juz drugi :/ wczesniej mialem samsunga a teraz seagate... : (
ssd kup :P
Parent
mysle ze po prostu jestes slaby w gierki
witam pawel
No to koniec z wichurą.et
na bank monitor
ziomek idz lepiuej w pilke grac a nie za gierki ;/
To wina gniazdka.
1. prawdopodobnie dysk twardy, polecam linux gparted, zrob formata calego dysku w stylu low level format, to znaczy, skasowanie wszystkich partitions, zfortmatoj dysk w nowym formacie i zaloz nowe partitions

2. pozatym bys mogl zmienic ide/sata porta do ktorego twoj dysk twardy jest podlonczony(etvl port na plycie glownej robi problemy, jednoczesnie bym tez wymienil kabel

mysle ze to ujebana karta graficzna ^^
Back to top